Turistička organizacija

Porodice poginulih boraca konačno dočekale potpisivanje ugovora

 May 18, 2017     14:05  

Porodice poginulih boraca konačno dočekale potpisivanje ugovora

Privatizacija stambenih jedinica izgrađenih za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida na području naše opštine je na inicijativu načelnika opštine Gorana Vujičića pokrenuta na jednoj od sjednica Skupštine opštine Trnovo. 
Prve ugovore zajedno sa načelnikom su 16.maja potpisale porodice poginulih boraca Joka Simanić i Milena Andrić i RVI Timotija Krstović.
Njihovim brigama je došao kraj, kako kaže Joka Simanić i zadovoljna je što je konačno u svom i sa tim stavom slaže se i baka Milena Andrić, a Timotija Krstović je rekao, da je zadovoljan što je riješeno i to pitanje koje ih je brinulo, a u susret su mu izlazili radnici opštinske uprave na čemu im je zahvalan.
Načelnik Vujičić je od novembra prošle godine, od kada je preuzeo funkciju načelnika preduzeo niz radnji, kako bi ove porodice riješile otkup stambenih jedinica na čemu mu odaju posebnu zahvalnost.
Prije četiri godine , takođe je pokrenuo postupak pripreme i izrade projektne dokumentacije, kako bi se legalizovali objekti na lokalitetu Pilana u kojima su smještene porodice poginulih boraca.U 2017.godini ponovo je pokrenuo započeti postupak, kako bi i te porodice mogle ići u otkup stambenih jedinica.
Ovih dana je izabran ponuđač za izradu projekta izvedenog stanja stambene zgrade u Trnovu kod Centra za kulturu u kojoj žive porodice poginulih boraca, a ista treba da prođe postupak legalizacije, uknjiženja, da bi porodice mogle u otkup svoji stanova.

 

Prijatelji Opštine

Linkovi
Pjesma o Trnovu
Vremenska Prognoza