Šume

Sport

Nadređena kategorija: Sport Kategorija: Sport

Tradicionalna sportska takmičenja

Povodom Dana opštine Trnovo - Petrovdana od 2000.godine održavaju se razna sportska takmičenja u trajanju od deset do petnaest dana.
U tom periodu veliki broj sugrađana se okupi oko sportskih igrališta, prateći takmičare u fudbalu, odbojci , potezanju konopca i drugim disciplinama.Uoči samog "Petrovdana" uz bogat kulturno-umjetnički program najzaslužnijima se dodjeljuju nagrade i priznanja.

FK“Željeznica“

FK “Željeznica“ egzistira duže od tri decenije, a u posljednje vrijeme finansira se isključivo iz budžeta opštine Trnovo. Posle jesenjeg dijela prvenstva u drugoj ligi Jug RS, nalazi se u donjem dijelu tabele i predstoji velika borba za opstanak.Takmiče se u jakoj konkurenciji sa nekadašnjim prvoligašima“Jedinstvo“ iz Brčkog, „Boksit“ iz Milića, „Rudar“ iz Ugljevika, Glasinac iz Sokoca i dr.
Proljetni dio takmičarske sezone nastavlja se polovinom marta 2013. godine.

 

Džudo  sekcija "Trnovo"

  Formirana je 2002.godine, radi u sklopu Džudo kluba "Famos"(Istočna Ilidža) i broji oko dvadeset aktivnih članova.U periodu iza sebe postigla je značajne rezultate na takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH, te međunarodnim turnirima.
To su dokazali svakako svojim radom,velikim zalaganjima trenera Željka Šiljegovića, kao i njih samih, a tu je pomoć i lokalne zajednice, što je od velikog značaja za ove mlade sportiste.
Džudo sekcija Trnovo u svojim redovima ima državnih i balkanskog prvaka.

Kik boks klub “Kule” u junu 2010. godine održao je Osnivačku skupština na kojoj je donešena odluka o osnivanju Kluba, usvojen je Statut i izvršen izbor članova organa  Kluba.Broji oko 20 omladinaca od kojih se većina takmičila na prvenstvima RS i BiH i osvojila dosta medalja.

Trener Milan Vitković, kontakt telefon 065/476-229, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sportista opštine Trnovo za 2012.godinu je Dragana (Miloš)Vitković, koja je član Kik boks kluba „Kule“, Prvakinja je BiH u juniorskoj konkurenciji i najbolja juniorka u BiH, kvalifikovala  se i na Svjetsko prvenstvo, ali je nosilac i drugih medalja sa državnih i međunarodnih takmičenja.Po zapaženim rezultatima je i džudistkinja Jovana Milić, koja je Prvakinja RS i BiH za kadete, učesnica  je Balkanskog i Evropskog prvenstva, ali i mnogih međunarodnih takmičenja.

Značajno je istaći-da je za 2012. godinu na“ Izboru sportiste Grada Istočno Sarajevo“ iz opštine Trnovo izabran  kao jedan od pet perspektivnih sportista Grada, džudista sekcije „Trnovo“, Lav (Predrag) Divljan, koji je ujedno i perspektivni sportista opštine Trnovo za 2012.godinu, Prvak je RS-a i BiH za mlađe pionire i nosilac je nekoliko zlatnih medalja sa Međunarodnih turnira.

Najuspješniji sportisti opštine Trnovo u 2013.godini su Divljan Vuk  koji je proglašen za najboljeg sportistu opštine Trnovo , a isto je nominovan i u kategoriji za najuspješnijeg sportistu grada Istočno Sarajevo za 2013.godinu, a perspektivni sportista opštine Trnovo je Regoje Nikolina član Kik boks kluba “Kule” koja je proglašena takođe perspektivnim sportistom i u gradu Istočno Sarajevo za 2013. godinu.

Najuspješniji sportisti opštine Trnovo u 2014.godini su: Dragana Vitković član Kik boks kluba "Kule", proglašena je za sportistu opštine, a perspektivni sportista je Lav Divljan  član Džudo sekcije Trnovo (DŽ.K."Famos"), koji je proglašen takođe perspektivnim sportistom i u gradu Istočno Sarajevo za 2014. godinu.

Najuspješniji sportisti opštine Trnovo u 2015.godini su: džudista Vuk Divljan sportista opštine, a perspektivni sportista kik bokser Viktor Milić, koji je proglašen i perspektivnim sportistom u gradu Istočno Sarajevo za 2015.godinu.Kik boks klub "Kule" je proglašen za najbolji sportski klub u Trnovu u 2015.godini.